Imaginatio

Imaginatio

Többé nem szerepelhetnek vadállatok Hollandia cirkuszaiban

2014. december 18. - északfok5

Pár napja döntött erről a holland kormány.

A szórakoztatás nem lehet annyira fontos, hogy az állatokat szereplésre, fajuktól teljesen idegen magatartásformákra kényszerítsék. Sharon Dijksma államtitkár beszélt erről a kormány döntését követően.

Bár manapság - remélhetőleg - már nem úgy idomítják az állatokat, mint ahogyan Jack London írt erről Az éneklő kutya című regényében, a szűk ketrecek és a cirkuszi élettel járó utazások szenvedést jelenthetnek nekik. A tigrisek, oroszlánok vagy elefántok igényei nyilván mások, mint amilyeneket cirkuszi körülmények között meg lehet valósítani.

A cirkuszi vadállatokra vonatkozó tilalom 2015. szeptember 15-től lép életbe Hollandiában. Több európai országban hoztak már hasonló törvényt, Nagy-Britanniában pedig 2015. december 1-től nem lehetnek vadállatok a cirkuszokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://superegoid.blog.hu/api/trackback/id/tr496993817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása